Att bli ensam i livet efter 60 års par förhållande, med en ryggskada sedan flera år tillbaka och beroende av krycka var inte så lätt. Jag,en man på 87 år  var inte redo att ge upp. Istället för att fastna i hinder började jag fundera på hur dessa istället kunde vändas till möjligheter.

En utmaning under senare år dök upp när jag skulle besöka båtmässan i Göteborg. Besökaren får inte gå ombord med skor, antingen måste man ta av sig skorna , eller ta på plastskydd. Jag kunde ingendera utan hjälpmedel, men ville ändå gå på båtmässan ock klara mig själv. Efter mycket funderande på olika lösningar kom jag fram till att ta med ett långt skohorn, monterad med en hållare på kryckan var en lösning.

Under tiden som har gått, har denna första idé utvecklats och förbättras. Med skohållaren monterad på krycka eller käpp, kan den även användas som kryck- och käpphållare. Det är till exempel,bra när man står vid kassan, att kunna hänga kryckan eller käppen ifrån sig när man skall betala och ha händerna fria. Skohorns hållaren kan även monteras på en rullator,och har då alltid ett skohorn med när man är ute å går

Under vardagen kan det uppstå många små och enkla problem som kan bli stora om man inte klarar av dom själv. Gunnars drivkraft är friheten att kunna klara sig själv. Betydelsen av den friheten är mångfasetterad. Med rätt hjälpmedel ökar friheten att kunna planera och bestämma över sin egen tid, att kunna göra saker utan att be om hjälp av anhöriga, och slippa skämmas för att inte klara av  enklare göromål . För mig har mina innovationer inneburit att mitt självförtroende har växt, att jag håller mig frisk och livet blivit roligare och mer meningsfullt.